Behandling

Sculptra

Allt du vill veta om Sculptra

Boka behandling

Sculptra

Sculptra är CE- märkt (en certifiering enligt EU:s standard för produktsäkerhet) och FDA-godkänd. Detta injicerbara preparat stimulerar förlorat kollagen. Varför allt detta fokus på kollagen? Jo detta protein är det vanligaste proteinet i kroppen som ger en stödjevävnade funktion för celler och övrig vävnad.

Sculptra är en mer avancerad filler som kräver injektionsvana samt legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska för att utföra behandlingen så säkert som möjligt. Utbildad utförare kan genomföra behandlingen med försiktighet, uppmärksamma eventuella komplikationer och ha en handlingsplan ifall något skulle hända. Detta är en princip som du som kund bör tillämpa oavsett vilken injektion behandling du än väljer, ännu viktigare med en mer avancerad produkt som denna.

HUR FUNGERAR SCULPTRA?

Hudkrämer i all ära men få krämer tränger in i dermis, så de flesta befintliga utvändiga behandlingar är effektiva som fuktgivare som kortvarigt förbättrar hudens struktur. Traditionella hyaluronbaserade filler ger direkt fyllnad av linjer och rynkor. Sculptra verkar annorlunda jämfört med ovan då det är en biostimulerande filler som ger  kollagenstimulering med hjälp av poly-L-mjölksyra (PLLA) som är biologiskt nedbrutbart. Gradvis och på ett naturligt sätt absorberas Sculptra av kroppen samtidigt som den hjälper till att återuppbygga förlorat kollagen.
Sculptra verkar i djup dermis för att driva på kollagenproduktionen och på så sätt bidra till stärkt struktur och volym.

VILKA EFFEKTER UPPLEVER DU SOM KUND?

Succesiv förbättring av måttliga till svåra rynkor.

Succesiv lyftande och uppstramande effekt.

Succeciv stimulering av hudens egna kollagennybildning.

Förbättrad hudkvalité över tid

Snabb och effektiv behandling

Boka Behandling

Du bokar enkelt din behandling via bokadirekt.se

Boka här

Frågor & svar

Här kan du läsa svaren på de vanligaste frågorna vi får om Sculptra

Sculptra injiceras i det område man önskar behandla vid tre tillfällen under 3-4 månader. Sedan varar resultatet i ca 2 år. Studier som man gjort varar upp till 25 månader och då är upp till 80% av kunderna fortsatt nöjda med resultatet.

Ansiktet- nasolabialveck, marionett linjer, skrattrynkor.

Hals

Dekoltage

Händer

Kropps- & rump lyft

Mild lokal svullnad

Smärta/ ömhet

Blåmärken

Rodnad

Klåda

Klumpar/ ojämnheter- som kvarstår dagar till månader efter injektion.

Injektion i kärl kan ge påverkan på syresättningen till området samt vävnadsdöd. Detta kan medföra sunstörning, blindhet, cerebral ischemi och hudnedkros.

Det är ovanligt med allvarliga biverkningar, dock kräver denna produkt en erfaren behandlare då det inte är en hyaluronbaserad filler som kan brytas ner med hyaluronsyra.

Personer med försvagat immunförsvar

Tidigare allergi mot någon ingrediens i produkten

Tidigare tendens till keloid eller hypertrofisk ärrbildning.

Gravida

Ammande

Under 18 år

I områden med hudsår, cystor, finnar, utslag, nässelfeber eller infektion bör skjutas upp tills läkning är klar.

I läppar

En behandling Sculptra kostar 6900kr. Paketpriser brukar erbjudas vid flera eller större behandlingar.