Behandling

MICRONEEDLING

Allt du vill veta om Microneedling

Boka behandling

Microneedling

Microneedling kan vara en av de mest effektiva behandlingen som finns för att främja hudföryngring, minska rynkor samt skapa spänst och lyster i huden. Vi använder Skinpen, världens första FDA godkända microneedling penna.

HUR FUNGERAR DET?

Enkelt beskrivet är microneedling behandling en metod att orsaka en kontrollerad vävnadsskada, genom att tunna nålar skapar tusentals mikrokanaler i dermis och epidermis. Detta får hudens naturliga läkningsprocess, dvs kollagen- och elastin produktion att komma igång.

MEDICINSK NEEDELING OCH KOSMETISK NEEDELING

Det finns två typer av mikronålning: medicinsk needeling, som måste utföras av en läkare eller utbildad hudvårdspersonal, och kosmetisk needeling, som kan göras hemma. Båda procedurerna leder till ökad kollagenproduktion, förbättrar utseendet på rynkor och fina linjer. Kosmetisk Needling Kosmetisk nål använder korta nålar (mindre än 0,5 mm långa) för att fraktionellt stimulera epidermis och övre dermis, hudens yttre lager.

Kosmetisk needeling kan minska utseendet på rynkor och fina linjer men är kanske inte optimalt för behandling av akneärr eller andra ärrtyper, vilket kan kräva djupare penetration för att mekaniskt bryta upp befintlig ärrvävnad.


Medicinsk Needling Medicinsk nål använder längre nålar (.5 mm och längre) för att stimulera dermis, hudens djupare lager. De längre nålarna (upp till 2,5 mm) når den djupa dermis, vilket gör det möjligt att behandla akne och andra ärr genom att bryta upp ärrvävnad och framkalla remodellering av huden.

Medicinsk needeling övervakas av en licensierad läkare och ger minimal risk för infektion och ärrbildning när den utförs korrekt.

SkinPens sterila, engångskanylpatroner minskar risken för korskontaminering, och läkaren kan applicera lokalbedövning på huden före proceduren för att minimera obehag. Medicinsk nål har visat sig vara effektivt för att minska utseendet på ärrbildning i akne.

HUDFÖRYNGRING

Det är många faktorer som påverkar vårt utseende och orsakar det vi brukar kalla för ålderstecken. Naturligtvis bidrar rynkor och ärrvävnad, men även pigmentfläckar och ’slapp’ hud, oss till att se äldre ut. Genom att ’uppmuntra’ huden att generera kollagen och elastin, så motverkar en microneedling behandling alla dessa ålderstecken. Dessutom så ökar mikronålarna blodtillförseln till huden genom att nya kapillärer bildas.

MINSKAR RYNKOR OCH FINA LINJER

Detta kan vara den enskilt mest fantastiska fördelen med microneedling. Hur är det möjligt? Jo, genom att kollagen produceras och fyller igen där rynkorna har bildats. Elastin hjälper till genom att göra huden elastisk och ökad blodcirkulation gör att huden får mer syre och näring!

JÄMNARE HUDTON

Jämnare hudton och förbättrade pigmentförändringar är en av de stora fördelarna med microneedling. För att förklara hur microneedling-behandlingar avhjälper dessa problem behöver man nästan vara professor. Vad vetenskapen säger är nämligen att de tror att effekten kommer från ökat uttryck av matrismetalloproteinaser såväl som att minska tillväxten av keratinocyter. Man behöver däremot inte vara akademiker för att veta att man ser piggare och fräschare ut med en jämn hudton. Det är just denna effekt får man av regelbundna mikronålsbehandlingar

ÖKAR HUDENS FÖRMÅGA ATT ABSORBERA HUDVÅRDSPRODUKTER

Mikrokanalerna triggar kollagen -och elastin produktionen, ökar även hudens förmåga att absorbera produkter som appliceras efter behandlingen. Vi på Rawsh har valt att endast jobba med en "ren microneedling" utan produkter alternativt microneedling med PRP/ PRF för att förstärka effekten.

MINSKAR ÄRR OCH MOTVERKAR ÄRRBILDNING

Microneedling behandling hjälper till genom att bryta ner den "felaktiga" kraftiga ärrläkningen och stimulera en förbättrad läkning under huden och detta gör att huden blir smidigare, mer elastiskt, vilket ger en förbättring i ärrvävnaden.

Boka Behandling

Du bokar enkelt din behandling via bokadirekt.se

Boka här

Frågor & svar

Här kan du läsa svaren på de vanligaste frågorna vi får om Microneedling

Innan kan du erhålla bedövning men de allra flesta genomför behandlingen utan sådan. Under behandlingen kan du känna viss smärta. Behandlingen tar ca 45- 60minuter. Vid samtidig PRP/ PRF behöver man även ta ett blodprov samt förbereda detta.

Efter en Microneedlingbehandling kan du behöva extra fukt. Huden kommer att kännas torr tills du läkt färdigt
Skinpen har små kit med produkter för behandlingen samt eftervården. Ofta görs en kur på ca 3-6 gånger. Ca en gång i månaden. Du ska undvika sol så länge inflammationen kvarstår, åtminstone 3 dagar. Du skall ej träna, använda krämer eller sminka dig på 24h.

En behandling kostar 2500kr, samt med smidig PRX-T33 kostar det fr. 3950kr. Paketpris vi bokning av kurer.