Behandling

Microbotox

Allt du vill veta om Microbotox

Boka behandling

Microbotox

Microbotox eller mer korrekt ”Microchannellingteknik” är en behandling där man med hjälp av en liten ampull med tunna minimalinvasiva nålar för ner en cocktail ytligt i huden. Denna cocktail blandas utefter behov och önskad effekt. Ofta med en liten mängd botulinumtoxin, hyaluronsyra och andra näringsrika vitaminer. Det finns olika tillverkare av ampuller/ behållare och den som är mest omtalad är Aquagold. Dock finns det många fler tillverkare av ampuller men principen för behandlingen är den samma.

VAD HAR MICROBOTOX FÖR POSITIVA EFFEKTER?

Microbotox kan bland annat användas för att

Minska fina linjer och rynkor

Återfukta huden

Ger jämnare hudton

Minskar porer

Ge lyster

Boka Behandling

Du bokar enkelt din behandling via bokadirekt.se

Boka här

Rekommendationen är att göra en kur med flera behandlingar och hur många behandlings du skall göra beror på utgångsläget, önskemål och samt varför just du får behandlingen. Normalt brukar det vara 3 behandlingar med ca 4 veckor emellan. Vissa tillstånd behöver fler behandlingar och då kanske de ej blir kostnadseffektiva för dig som kund. I de fall kanske annan behandlingsform är mer lämplig. Konsultera din behandlare och fråga vad som är bäst för just dig och dina önskemål.

Infektion: precis som med alla behandlingar där man penetrerar huden finns det risk för att bakterier tar sig in. Därför bör man komma osminkad till besöket och din behandlare behöver hantera proceduren korrekt för att undvika infektion. Om du får en infektion upplever du det genom en rodnad, svullnad, smärta och värmeökning.

Herpes: är en form av virusinfektion och att få ett utbrott efter injektionsbehandling är inte helt ovanligt. De som har upprepade herpseutbrott känner ofta till det själva och dessa kunder bör ta förebyggande antiviral behandling 3 dagar innan behandling. Små mindre folikuliter är inte ovanliga. Dessa är oftast ofarliga och övergående.

Rodnad: alla små stick samt preparaten ger en normal låggradig till måttlig rodnad. Detta är en normal reaktion och delvis önskad då en läkningsprocess startar och ger en ökad cirkulation. Skulle det vara väldigt kraftigt eller förekomma ihop med andra symtom bör du kontakta din behandlare.

Svulland: alla små stick samt preparaten ger en normal låggradig svullnad. Detta är en normal reaktion. Skulle det vara väldigt kraftigt eller förekomma ihop med andra symtom bör du kontakta din behandlare.

Blåmärken: denna behandling brukar oftast vara mycket ytlig och ger sällan blåmärken. Dock finns det en ökad risk om en ampull med längre nålar används eller om du står på blodförtunnande. Läs mer om vad som ökar din blödningsbenägenhet under artikeln om “Blåmärken”

En behandling kostar 3950kr. Behandlingen kan även köpas i en kur om 3 behandlingar och kostar då 8950kr.